top of page

Trime Podcast - Kvalita pečiva, lepek a celiakie

Děkujeme za pozvání do podcastu Jakuba Přibyla. Ten je konzultantem pro personalizovanou výživu s dlouholetou praxí v oblasti nutriční prevence a sportovní dietologie


V pořadu je pan Jiří Koláček s dcerou Míšou Koláčkovou. Na video se můžete podívat na YouTube:


Málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezi chlebem, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes koupíme v běžných velkovýrobních pekárnách a supermarketech, je nesrovnatelný co do chuti i kvality. Velkovýroba a moderní technologie vyžaduje, aby těsto bylo poddajné a výsledný produkt získal takovou chuť, kterou bude chtít zákazník každý den jako základ snídaně, svačin i večeří. A tak v sobě může kousek obyčejného pečiva skrývat až 30 různých přidaných látek, aditiv, zlepšovačů chuti a barviv. A přitom na upečení lahodného chleba stačí 3 základní kvalitní ingredience. Není divu, že každodenní konzumace běžného a průmyslově zpracovaného pečiva, navíc již od útlého věku, neladí našim střevům. Dávají nám to najevo různými reakcemi, zažívacími potížemi a alergiemi.

bottom of page