top of page

Žitný chléb s olivou

Žitný chléb s olivou

100% žitný chléb s domácím kvasem, olivami a semínky

Olivový chléb spojuje zemitost žita s plností středomořských chutí. V každém krajíci najdete šťavnaté kousky černých oliv, které dodávají chlebu výraznou chuť i elegantní aroma. Tradiční žitný kvas a dlouhá fermentace zajišťují vláčnost a dlouhou čerstvost. Semínková směs slunečnice, dýně a lnu přidává chlebu příjemnou texturu a nutriční bohatství. Výsledkem je chléb, který propojuje sever s jihem – pevně stojí na řemesle žitného pečení a přitom voní dálkami.


Gramáž: cca 550 g / 850g

Složení: žitná mouka, voda, žitný kvas (žitná mouka, voda), krájené černé olivy, mořská sůl, slunečnicová, dýňová a lněná semínka (7 %)

Trvanlivost: 4 dny od data výroby při správném skladování.

Skladování: v suchu a chladu, ideálně v plátěném sáčku nebo chlebovce

Balení: volně nebo v papírovém sáčku s celofánovým perforovaným oknem.


Příběh

Italská, španělská i řecká kuchyně patří k mým nejoblíbenějším – často se jimi inspiruji při vaření i pečení. Mám rád silné, husté panenské olivové oleje i olivy samotné. Nejprve jsem váhal, jestli se olivy vůbec hodí do 100% žitného chleba s domácího kvasu. Ale hned první ochutnávka po prvním pečení a nadšení našich zákazníků mě přesvědčily: byl to krok správným směrem.

bottom of page