Žitný chléb s mrkví

100% žitný chléb s domácím kvasem, BIO mrkví a semínky
BIO Mrkvový žitný chléb v sobě spojuje jemnou sladkost mrkve a plnou chuť žitného kvasu. Pečený z BIO žitné mouky, domácího kvasu, vody a nastrouhané BIO mrkve. Kromě toho obsahuje i 7 % slunečnicových, dýňových a lněných semínek, která obohacují každý krajíc nejen o jemně oříškovou chuť, ale i o cenné vitamíny, minerály a vlákninu. Přirozená vláknina z mrkve i žita podporuje dobré trávení a dodává tělu energii na delší dobu. Tento chléb je poctivým důkazem, že příroda sama nabízí dokonalou chuť bez jakýchkoliv náhražek.
Všechny suroviny v BIO kvalitě
• Gramáž: cca 550 g / 850g
• Složení: BIO žitná mouka, voda, žitný kvas (žitná mouka, voda), nastrouhaná BIO mrkev, mořská sůl, dýňová, slunečnicová a lněná semínka (7 %)
• Trvanlivost: 4 dny od data výroby při správném způsobu skladování
• Skladování: v suchu a pokojové teplotě, ideálně v plátěném sáčku nebo chlebovce
• Balení: volně nebo v papírovém sáčku s celofánovým perforovaným oknem
Příběh
Mrkev, je-li šťavnatá a sladká, mám velmi rád – používám ji do salátů, ke grilovaným jídlům i jako základ vývaru. Právě mrkev byla jedna z prvních surovin, které jsme zkoušeli při tvorbě receptů pro naše 100% žitné chleby s přívlastkem. A rychle jsme si ji oblíbili – nejen pro její chuť, ale i pro to, jak krásně drží vláčnost chleba.