BIO Chléb hokkaido (sezonní nabídka)

100% žitný chléb s domácím kvasem, strouhanou dýní Hokaido a semínky
BIO Hokaido chléb je podzimem vonící kvasový chléb s přirozenou sladkostí pečené dýně. Jeho sytě oranžová barva a měkká vláčná střídka vznikají díky čerstvé BIO dýni Hokaido, která se ručně zpracovává a zapracovává přímo do těsta. Tradiční žitný kvas, semínka dýně, slunečnice a lnu dodávají chlebu pevnost, výživovou hodnotu a příjemně oříškovou chuť. Tento chléb je ideálním společníkem k máslu, sýrům i podzimním polévkám, nebo pečeným masům.
Všechny suroviny v BIO kvalitě
• Gramáž: cca 550 g / 850g
• Složení: BIO žitná mouka, voda, žitný kvas (žitná mouka, voda), BIO dýně Hokaido, mořská sůl, slunečnicová, dýňová a lněná semínka (7 %)
• Trvanlivost: 4 dny od data výroby při správném skladování
• Skladování: v suchu a pokojové teplotě, ideálně v plátěném sáčku nebo chlebovce
• Balení: volně nebo v papírovém sáčku s celofánovým perforovaným oknem
Příběh
Hokaido dýně mě prostě baví. Tento recept vznikl v Koláčkově pekárně jen pár dní poté, co jsme začali péct mrkvový chléb. Dýně však dodává chlebu jinou, specifickou chuť, vůni i barvu. Díky ní zůstává chléb krásně vláčný i několik dní. A já ho osobně miluji jen tak – s máslem a solí, nebo jako přílohu k pečenému masu.
