Žitný chléb se sýrem Gran Moravia

100% žitný chléb s domácím kvasem, semínky a zapečeným sýrem Gran Moravia
Chléb se sýrem Gran Moravia je harmonickým spojením plné chuti žita, kvasového těsta a výběrového sýra. Pečeme ho z našeho tradičního žitného kvasu a doplňujeme jej o sýr Gran Moravia, který se během pečení zapeče přímo do střídky. Díky tomu získává chléb intenzivní, ale vyváženou chuť a zároveň jemně vláčnou strukturu. Skvělý ke sklence vína, polévkám i jako chuťovka jen tak se slaným máslem.
•Gramáž: cca 700 g
•Složení: žitná mouka, voda, žitný kvas (žitná mouka, voda), sýr Gran Moravia (tvrdý sýr z kravského mléka), mořská sůl, slunečnicová, dýňová a lněná semínka (7 %)
•Trvanlivost: 4 dny od data výroby při správném způsobu skladování.
•Skladování: v suchu a pokojové teplotě, ideálně v plátěném sáčku nebo chlebovce
•Balení: volně nebo v papírovém sáčku s celofánovým perforovaným oknem.
Příběh
Sýr zapečený v pečivu je pro mě stejně přirozená kombinace jako sýr k červenému vínu nebo k pršutu. A stejně jako naši stálí zákazníci, i my v pekárně máme slabost pro sýr ve chlebu. Každé dva až tři roky zkoušíme nový „přívlastek“ – Parmazán, Grana Padano, Gran Moravia. A právě poslední jmenovaný se u nás zabydlel nejvíc. Vyniká svou chutí, konzistencí i tím, jak krásně zapadne do našeho žitného těsta.
