Bezlepkový rýžový chléb

Bezlepkový chléb z domácího rýžového kvasu, inspirovaný spoluprací s pekaři z Nového Zélandu
Tento bezlepkový chléb je pečený z rýžové mouky a domácího bezlepkového kvasu, který jsme vyvinuli na základě zahraniční spolupráce. Má jemnou, neutrální chuť, příjemnou střídu a přirozenou vláčnost. Je vhodný nejen pro celiaky, ale i pro každého, kdo hledá lehké a snadno stravitelné pečivo bez aditiv a kompromisů. Výborný je s máslem, džemem i v kombinaci se slanými pomazánkami.
•Gramáž: cca 550 g
•Složení: rýžová mouka, pohanková mouka, tapioková mouka, voda, domácí bezlepkový kvas (rýžová mouka, voda), slunečnicové semínko, mořská sůl
•Trvanlivost:2-3 dny od data výroby při správném způsobu skladování
•Skladování: v suchu a pokojové teplotě, ideálně v plátěném sáčku
•Balení: v papírovém sáčku s celofánovým perforovaným oknem
Příběh
Před pár lety jsme testovali nový pekařský stroj s výjimečným švýcarským technologem Kurtem Spirigem, který navštívil mnohé pekárny po celém světě. Byl nadšený z našich 100% žitných chlebů z domácího kvasu. Když jsme mu řekli o našem záměru vyvinout bezlepkový chléb z domácího kvasu, propojil nás s bezlepkovou pekárnou na Novém Zélandu. Díky této spolupráci a několika měsícům testování vznikl chléb, na který jsme opravdu hrdí – rýžový, bezlepkový, čerstvý, s křupavou kůrkou, s kvasu…a s duší.